сряда, 3 ноември 2010 г.

Парите - какво трябва да обясним за тях на децата си?



На каква възраст започвате да говорите с детето си за пари?

Ако си задавате този въпрос, то вие най-вероятно сте закъснели, пише CNBC.

Никога не е прекалено рано да започнете да водите тези разговори, особено в днешно време. Най-голямата грешка, която можете да напарване е да НЕ говорите за пари с децата.

Експерти съветват, че 5-те най-важни неща, за които трябва да говорите с тях са:

1. Разликата между „имам нужда" и „искам"

Научете ги да разграничават нещата, които наистина им трябват и тези, които са просто прищявки. Когато поискат да им купите нещо, нека ви обяснят ЗАЩО трябва да го имат.

Също така, нека категоризират - да имат приоритети и да има други неща, които са по-надолу в списъка.

2. Какво е лихва?

Да плащаш лихва: Давайте на по-големите деца парите за седмицата и ако поради лошо планиране, те ги изхарчат по-рано, не се размеквайте! Кажете им, че или ще трябва да се справят до следващия понеделник без пари, или ще им отпуснете заем, който ще платят с лихва от следващата издръжка. Така ще научат и какво е овърдрафт и как да го избягват.

Да получаваш лихва: Нека разберат колко важно е човек да спестява. От малки може да им направите спестовна сметка - обяснете им как тези пари се трупа, получават лихва и един ден ще ги изтеглят и ще платят нещо важно.

3. Какво е кредитна карта?

Много деца си мислят, че кредитната карат е магическо картонче и за да платят, те просто трябва да го извадят и готово. Нека от малки разберат, че това не са лесни пари, а пари, които не са ваши и които ще връщате.

4. Да вземат участие в решенията на семейството

Обсъждайте с тях това къде да отидете на почивка - нека да им е ясно, защо не може да се отиде в чужбина.

Когато сте в магазина им показвайте какви продукти купувате, защо избирате точно тези и какво е „намаление".

5. Какво е акция?

Повечето деца в училищна възраст би трябвало добре да разбират какво е акция, акционер и търговия.

Говорете им за вашия портфейл и какви решения вземате, давайте им съвети, за да могат, когато станат на 18 да имат свой и да започнат да търгуват сами.

2 коментара:

  1. Ние сме християнска организация, образувана да помогне на хората в нуждите на помага, като например финансова help.So ако ще чрез финансови затруднения или сте във всяка финансова каша, и имате нужда от средства, за да започнат свой собствен бизнес, Търсите ли за финансова помощ от всякакъв вид? Ние сме частна фирма заем, който осигурява всички видове кредит / финансиране за всички онези, които желаят за финансова помощ. или сте констатацията, че е трудно да се получи капитал заем от местни банки, adamsjohnloanfirm@hotmail.com за Библията казва, "" Лука 11:10 Всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори ", така че не позволявайте те възможност ти да мине, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги more.Please тях е за сериозни мислещи и Божиите страхувайки Хората, ще сме тук, за да помогне на тези, които са в нужда от help.Email; adamsjohnloanfirm@hotmail.com

    ОтговорИзтриване
  2. Ние сме християнска организация, образувана да помогне на хората в нуждите на помага, като например финансова help.So ако ще чрез финансови затруднения или сте във всяка финансова каша, и имате нужда от средства, за да започнат свой собствен бизнес, Търсите ли за финансова помощ от всякакъв вид? Ние сме частна фирма заем, който осигурява всички видове кредит / финансиране за всички онези, които желаят за финансова помощ. или сте констатацията, че е трудно да се получи капитал заем от местни банки, adamsjohnloanfirm@hotmail.com за Библията казва, "" Лука 11:10 Всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори ", така че не позволявайте те възможност ти да мине, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги more.Please тях е за сериозни мислещи и Божиите страхувайки Хората, ще сме тук, за да помогне на тези, които са в нужда от help.Email; adamsjohnloanfirm@hotmail.com

    ОтговорИзтриване